Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

sobota, 11. avgust 2012

PRAZNOVANJE 90-LETNICE PGD OSTROG
11.08.2012

Prostovoljno gasilsko društvo Ostrog letos praznuje 90. obletnico obstoja, kar so že v petek počastili s slavnostno sejo v tamkajšnjem obnovljenem gasilskem domu, v soboto pa so priredili še pravo praznovanje.
Dogodek so otvorili s parado gasilcev, v kateri so sodelovali praporščaki in gasilci domačega ter okoliških gasilskih društev, gasilci pobratenega gasilskega društva iz Siče na Hrvaškem in združena pihalna orkestra občine Šentjernej in Kostanjevice.
Prireditev se je nadaljevala pod šotorom, kjer so začeli s slavnostno akademijo v počastitev jubileja. Zbrane je nagovoril predsednik društva Aleš Črtalič, ki je na kratko predstavil zgodovino in delovanje društva. Obiskovalce je pozdravil tudi predsednik Gasilske zveze Slovenije Anton Koren, šentjernejski župan Franc Hudoklin, predsednik Gasilske zveze Šentjernej Anton Pucelj in član upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije Franc Šinkovec.
Ena pomembnejših pridobitev prostovoljnega gasilskega društva Ostrog je zagotovo reševalni čoln, ki so ga ob tej priložnosti prevzeli, šentjernejski župnik Anton Trpin pa ga je tudi blagoslovil. Tako so postali edino društvo v okolišu, ki imajo čoln, z njim pa bodo lahko pomagali ob podobnih nesrečah, kakršni smo bili priča leta 2009, ko je Krka močno poplavila. Vsi skupaj si sicer želijo, da bi čoln v reševalne namene čim manjkrat potrebovali.
Ob tej priložnosti so vaščani Ostroga bogatejši še za eno pridobitev: novozgrajeno vodovodno omrežje. Predajo so opravili šentjernejski župan, direktor občinske uprave, predsednik PGD Ostrog in šentjernejski župnik, ki je novo pridobitev tudi blagoslovil. Simbolično so si natočili vodo iz novega omrežja in se v en glas strinjali, da je zelo dobra.
Po končani slovesnosti je sledila še velika gasilska veselica z ansamblom Toneta Rusa, na kateri so obiskovalci rajali in se veselili še dolgo v noč.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .