Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

ponedeljek, 25. avgust 2008

POVORKA IN SOBOTNI ZABAVNI VEČER
23.8.2008

Obiskovalci šentjernejskega občinskega praznika Jernejevo so si v soboto popoldne lahko ogledali povorko, v kateri so sodelovala številna društva, klubi, zveze, pevski zbori, godbe, konjeniki, motoristi itd. Povorke so se udeležili vsi od najmlajših do najstarejših občanov. Po povorki so se ob prireditvenem prostoru predstavila različna društva, na voljo so bili ogledi raznih razstav, pripravljena pa je bila tudi vinska cesta, vendar je večino pregnalo slabo vreme. Sledil je nastop ponovno združenega Šentjernejskega in Vinogradniškega okteta, nato pa so občane pozdravili župan Občine Šentjernej Franc Hudoklin, predsednik TD Šentjernej Pavle Turk in dekan Anton Trpin. Kljub dežju, ki je malce ponagajal organizatorjem, pa veselje in zagretost nista ponehala vse do zgodnjih jutranjih ur, k čemur je pripomogel tudi ansambel Yuhubanda in veličastni ognjemet.

Foto: Marijan, Andrej in Simon Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način

SLAVNOSTNA SEJA
23.8.2008

Na slavnostni seji občinskega sveta Občine Šentjernej so podelili nagrade in priznanja za leto 2007, ki so jih prejeli Pavel Turk, PGD Dolenja Stara vas, Milena Cekuta, Društvo kmetic Šentjernej, Franci Gregorčič in Športno društvo Kozorog. Slavnostni govorec, župan Občine Šentjernej Franc Hudoklin, je v svojem govoru na kratko predstavil najpomembnejše investicije, ki so jih izvedli v preteklem letu, in načrte za prihodnost.

Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način

JERNEJEV SEJEM
23.8.2008

Na tradicionalnem Jernejevem sejmu se vsako leto zbere veliko obiskovalcev in ponudnikov raznovrstnega blaga. Tako so v okviru sejma potekale številne predstavitve, promocije in razstave, ni pa manjkal niti županov golaž, ki so ga skuhali župani dolenjskih občin in predsedniki TD. Ker je v Šentjerneju in po vsej Sloveniji veliko motoristov, se je domači motoristični klub Divji petelini odločil organizirati predstavitev varne vožnje in razstavo motorjev. Obiskovalci so si lahko v času sejma v organizaciji Območnega združenja RK Novo mesto izmerili krvni tlak, sladkor in holesterol.

Foto: Marijan in Andrej Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način
 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .