Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

četrtek, 19. avgust 2010

KONCERT PIHALNEGA ORKESTRA OBČINE ŠENTJERNEJ
19.08.2010

Pihalni orkester občine Šentjernej izvaja glasbo na zelo visoki ravni kvalitete, le-to pa še iz leta v leto izboljšuje, kar dokazuje tudi visoka zlata odlika iz letošnjega tekmovanja godb iz Videm Dobrepolja, s katero so se tudi uvrstili v prvo skupino igranja v Sloveniji. Vsako leto pripravijo nekaj koncertov, enega tudi v sklopu Jernejevega. Koncerti so venomer lepo obiskani, poslušalci pa iz koncerta odidejo zadovoljni. Tudi tokrat nas godbeniki niso razočarali.


Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

URE PRAVLJIC ZA OTROKE
19.08.2010

V Muzeju na prostem v Pleterjih so danes na svoj račun prišli predvsem otroci. Tam so namreč organizirali ure pravljic za otroke. Zbralo se je kar lepo ševilo otrok in staršev. Otroci so lahko prisluhnili pravljicam, videli, kako se je v starih časih živelo, ogledali so si staro kmečko hišo s črno kuhinjo, hkrati so se lahko igrali na zelenicah, si ogledovali tamkajšnje živali, naučili so jih izdelovati glinene petelinčke - piščali, da pa niso starši ostali brez dela, so se lahko v izdelovanju preizkusili tudi sami. Na koncu je vsak svojega petelinčka odnesel tudi domov, lahko pa so si tudi še kaj kupili.


Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

TEKMOVANJE V PIKADU
19.08.2010

Danes je bil v prostorih DU Šentjernej odigran turnir pikado – ženske in pikado – moški. Igralo je 6 ženskih in 7 moških ekip. Pri ženskah smo imeli dve domači ekipi, pri moškem pikadu pa celo tri domače ekipe. Na tekmovanje pa so prišle še ekipe iz DU Škocjan, DU Semič, DU Otočec in DU Gabrje. Po pozdravnem govoru predsednika DU Šentjernej Franca Goloba in predsednika TD Pavleta Turka se je odvijalo navdušeno tekmovanje. Rezultati so bili sledeči:

Pikado – moški
1. mesto je osvojila ekipa DU Šentjernej II.
2. mesto je osvojila ekipa DU Škocjan
3. mesto je osvojila ekipa DU Semič

Posamezno pa so osvojili:
1. mesto g. Franc Šterk iz DU Škocjan
2. mesto g. Jože Kovačič iz DU Šentjernej
3. mesto g. Marjan Bratkovič iz DU Šentjernej

Pikado – ženske
1. mesto je osvojila ekipa DU Škocjan
2. mesto je osvojila ekipa DU Šentjernej I.
3. mesto je osvojila ekipa DU Semič

Posamezno pa so osvojile:
1. mesto ga. Stanka Bučar iz DU Otočec
2. mesto ga. Tončka Oberč iz DU Škocjan
3. mesto ga. Zvonka Žnidaršič iz DU Šentjernej

Po podelitvi občinskih pokalov in medalj s predsednikom Turističnega društva g. Pavletom Turkom, je predsednik DU Franc Golob vse tekmovalce pogostil z malico in pijačo. "Za dobrote, ki so jih napekle športnice in moškim, ki so prinesli vino, se iskreno zahvaljujem in želim, da bi tako sodelovanje na športnem področju in ostalih našega društva ostalo tudi v bodoče. Ne dvomim, da se to delo nebi nadaljevalo, saj imajo športnice in športniki že kar lepo zbirko pokalov, ki so si jih priigrali z vztrajnim delom ob vsakoletnem Jernejevem, ter tudi pri društvih, s katerimi dobro sodelujemo. Vsem, ki s svojo udeležbo kakor koli prispevate za dobro in uspešno delovanje našega društva, se vam iskreno zahvaljujem in želim veliko sreče tudi v bodoče," je še dodal predsednik.


Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE
 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .