Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

sobota, 27. avgust 2011

REGIJSKO TRAKTORSKO TEKMOVANJE V ORANJU
27.08.2011

Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto je v sodelovanju s Centrom biotehnike in turizma - GRM Novo mesto in Občino Šentjernej pripravil regijsko traktorsko tekmovanje v oranju.
Tekmovanje je potekalo v več kategorijah; oranje s plugi krajniki, oranje z obračalnimi plugi in tekmovanje v spretnostni vožnji traktorja s prikolico.
Tekmovanja spretnostne vožnje so se udeležili tudi svetniki, župani in podžupani domače in sosednjih občin.
Najboljše tekmovalke in najboljši tekmovalci so prejeli tudi priznanja in pokale in si prislužili nastop na državnem tekmovanju.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

JERNEJEV SEJEM
27.08.2011

Šentjernej je med drugim znan tudi po svojem sejmu. Ta je v okviru Jernejevega vsako leto še bolj bogat in zanimiv, saj se v okviru tega dogaja veliko zanimivega, med drugim tudi kuhanje županovega golaža, ki ga kuhajo župani in podžupani ter predsedniki turističnih društev domače in sosednjih občin.
Istočasno so člani Območnega združenja Rdečega križna Novo mesto v sodelovanju s Krajevno organizacijo Rdečega križa Šentjernej in ZZV Novo mesto v Kulturnem centru Primoža Trubarja organizirali merjenje krvnega tlaka, sladkorja in holesterola, predstavitev program SVIT in predstavitev dela civilne zaščite in prve pomoči.
V župnijskem domu pa je gospa Olga Vene razstavila svojo razstavo posebnih kruhov za vse priložnosti z naslovom "Kruh, ljubezen in simbol".

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .