Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

ponedeljek, 24. avgust 2009

SLAVNOSTNA SEJA OBČINSKEGA SVETA OBČINE ŠENTJERNEJ
24.08.2009

Slavnostna seja občinskega sveta Občine Šentjernej je letos prvič potekala v novem Kulturnem centru Primoža Trubarja, zato se je slovesnosti udeležilo veliko več ljudi, kot minula leta.

Častni občan Občine Šentjernej je letos postal šentjernejski župnik in dekan, g. Anton Trpin, ki v Šentjerneju deluje že kar 25 let. Ves čas dobro sodeluje z občino, rad priskoči na pomoč ljudem, pomaga tudi pri organizaciji prireditev, itd. Kot je povedal sam, ima šentjernejsko dolino in Šentjernejčane rad, zato tudi "vztraja" v tem okolišu. Pravi, da verjame, da je zaznamoval šentjernejsko dolino in da ve, da je le-ta dobro zaznamovala njega. Izdal je tudi knjigo "25 let med vami", v kateri pripoveduje o svojem življenju, o življenju v Šentjerneju, o ljudeh, itd.

Šolske sestre de Notre Dame, ki v Šentjerneju delujejo že vse od leta 1928, so za svojo osemdeseto obletnico delovanja tako prejele spominsko plaketo Občine Šentjernej. V Šentjerneju še danes delujeta sestra Karmen in sestra Terezija, ki pomagata voditi verouk in druge dejavnosti.

Kot običajno pa je župan Občine Šentjernej, Franc Hudoklin, podelil tudi posebna, županova priznanja. Tako so letos županovo priznanje prejeli Cvetka Podgoršek, učiteljica na Osnovni šoli Šentjernej, ki je v 37 letih svojega učiteljevanja redno uspešno sodelovala na številnih kulturnih prireditvah.

Županovo priznanje je letos prejel tudi Jože Hribar. Jože Hribar je predsednik večih skupnosti. Tako je že kar tretji mandat predsednik Zveze borcev za ohranjanje vrednote NOB. Je tudi predsednik Skupnosti Gorjanskega bataljona, kluba Maksa Perca za Dolenjsko in nadzornega odbora veteransko policijskega združenja Sever za Dolenjsko in Belo krajino. Lani pa je na Javorovico tudi spremljal 36 skupin in jim predstavil tragedijo iz 2. svetovne vojne.

Stanko Kušljan, ki je letos praznoval visoki jubilej; 90-letnico, je tudi prejel županovo priznanje. G. Stanko Kušljan je edini še živeči prvoborec NOB v občini Šentjernej, kar četrt stoletja je bil predsednik Krajevne skupnosti Šentjernej, kar nekaj let pa je bil tudi predsednik Zveze združenja borcev za vrednote NOB Šentjernej.

Ga. Milena Cekuta pa je v imenu medgeneracijske skupine starih za samopomoč Kristal prejela županovo priznanje za deseto obletnico aktivnega delovanja na družbenem področju. Na srečanjih 13 članov skupine debatirajo o mnogih temah. Vsak teden povabijo v pogovor tudi gosta, voditeljice medgeneracijske skupine Kristal pa so vključene tudi v medgeneracijsko društvo Žarek Novo mesto.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.


ZAKLJUČEK CELODNEVNEGA ČAŠČENJA
24.08.2009

24. avgusta goduje sv. Jernej. Zato je v farni cerkvi v Šenjerneju, katere patron je prav Sv. Jernej, letos na ta dan potekalo celodnevno čaščenje. Slovesni zaključek čaščenja je vodil novomašnik Sašo Kovač iz Žužemberka.


Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.


OTVORITEV PREDSTAVNIŠTVA ADRIATIC SLOVENICA
24.08.2009

V ponedeljek je Šentjernej postal bogatejši še za eno pridobitev. Zavarovalna družba Adriatic Slovenica d.d. je namreč v prostorih v sklopu trgovskega centra SPAR, na Prvomajski cesti 8c, odprla novo poslovalnico. Otvoritev je z glasbo popestrila skupina 4play, vse prisotne sta pozdravila direktor PE Adriatic Slovenica Novo mesto, g. Miha Božič in šentjernejski župan, g. Franc Hudoklin. Po uradni otvoritvi in prerezu traku je sledil še blagoslov novih prostorov.


Foto: Marijan Hočevar - MEGAfoto.


DAN ODPRTIH VRAT NOVIH OBČINSKIH PROSTOROV
24.08.2009

Med letošnjim Jernejevim se je občinska uprava preselila v nove prostore, na Prvomajsko cesto 3a, kar za občinsko upravo, kraj, Občino in krajane pomeni zelo veliko. Ob tej priložnosti so za občane občine Šentjernej in tudi ostale goste pripravili dan odprtih vrat in tako vsem obiskovalcem omogočili ogled teh novih, lepo opremljenih prostorov.


Foto: Marijan Hočevar - MEGAfoto. 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .