Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

sobota, 18. avgust 2012

DALMATINSKI VEČER
18.08.2012

Sobotni večer je bil rezerviran za jedi in glasbo iz Dalmacije. Za odlično pripravljene ribe, lignje in druge morske dobrote je z ekipo poskrbel gostinski ponudnik Zvonko Grabnar, za prijetno dalmatinsko vzdušje pa so s petje skrbeli člani Klape More in Felix banda.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

SLAVNOSTNA AKADEMIJA OB 40-LETNICI DELOVANJA DV ŠENTJERNEJ
18.08.2012

Kar nekaj društev v naši občini letos praznuje zavidljive jubileje. Eno izmed teh je tudi Društvo vinogradnikov Šentjernej, ki letos obeležuje štirideseto obletnico delovanja. Ob tej priložnosti so priredili slavnostno akademijo, na kateri so predstavili preteklost in dosežke društva, podelili priznanja, zahvale in plakete častnim članom društva. Letošnjemu kralju cvička pa so podelili pokal. Društvu so ob jubileju prišli tudi čestitati člani in predsedniki okoliških in prijateljskih društev. Na slavnostni akademiji ni manjkalo prijetne glasbe, smeha in dobre volje, po slovesnosti pa je za goste sledila tudi pogostitev.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

TURISTIČNI AVTORALLY
18.08.2012

Na letošnjem turističnem avtorally-ju, ki je prav tako ena izmed večjih tradicionalnih prireditev, je bilo prijavljenih 73 ekip. Trasa avtorally-ja je vsako leto malce spremenjena. Kot vedno, sta bila start in cilj v Šentjerneju, vmesne točke pa so bile postavljene v Ostrogu, kjer so se udeleženci pomerili v pikadu, v Mršeči vasi so za tekmovalce pripravili metanje žoga na koš, pri gasilskem domu v Dolenjem Mokrem Polju so priredili gasilsko preizkušnjo. Tekmovalci so se morali ustaviti tudi v Gorenjem Mokrem Polju, kjer so dobili nov list z vprašanji, nato pa se podali proti Vrhovem, kjer so metali podkve. V Gorenjem Vrhpolju so udeleženci poskušali čimdlje v ravnotežju držati metlo na enem prstu, v Dolenji Stari vasi pa so dobili še zadnji list z vprašanji o šentjernejski občini, vaseh, kulturi, itd.
Zvečer je sledila še podelitev pokalov in medalj najboljšim trem ekipam, ki so zbrale največje skupno število točk iz posameznih postaj. Najbolje se je odrezala ekipa "Z alkoholom proti drogi".

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

OBČINSKO PRVENSTVO V NAMIZNEM TENISU
18.08.2012

Dušan Pezelj vsako leto v podružnični osnovni šoli Orehovica organizira občinsko prvenstvo v namiznem tenisu. Vedno se zbere nekaj igralcev in igralk. Najboljši in najboljše so nagrajeni tudi s pokali in medaljami. Letos so se najbolje odrezali Slavko Franko na tretjem mestu, organizator Dušan Pezelj na drugem, prvo mesto pa že vrsto let drži Darko Jakobčič. Čestitke!

Foto: Simon Hočevar.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

JERNEJEV POHOD
18.08.2012

Več kot 60 pohodnikov se je na sobotno jutro zbralo v Pleterjah, od koder so se podali na tradicionalni Jernjev pohod proti Javorovici. Pohod vsakoletno organizira Turistično društvo Šentjernej. Pohodniki imajo na Javorovici organizirano tudi malico. Letos jim je vreme zelo dobro služilo, tako da so imeli izredno lep in prijeten pohod.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .