Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

ponedeljek, 15. avgust 2011

KOLESARSKI JERNEJEV MARATON
15.08.2011

15. avgust je dela prost dan, praznik Marijinega vnebovzetja. V Šentjerneju na ta dan že tradicionalno vsako leto v okviru Jernejevega poteka kolesarski Jernejev maraton. Maratona se vsakoletno udeleži veliko število kolesarjev in kolesark vseh starosti in vseh kategorij, tako profesionalni, malo manj profesionalni, pa tudi tako imenovani nedeljski kolesarji z vseh koncev Slovenije.
Maraton ni tekmovalnega značaja, saj poteka hkrati z drugim, normalnim prometom, zato je pomembno, da se kolesarji zavedajo, da niso sami na cesti in se z vožnjo prilagodijo drugim udeležencem prometa. Pri Jernejevem maratonu je v ospredju druženje, na trasi so organizirane tudi postojanke, kjer se lahko kolesarji malce odpočijejo, okrepčajo z osvežilnimi pijačami in odličnimi dobrotami, ki jih pripravijo kmečke žene in imajo, česar smo posebno veseli, kolesarji tudi priložnost srečanja in druženja s starimi prijatelji.
Na letošnji maraton se je uradno prijavilo okoli 500 kolesarjev, ki so s prijavnino dobili tudi praktično darilo, medaljo in malico, lepo število pa jih je bilo tudi neprijavljenih. Po končanem maratonu je bil opravljen še žreb, tako da so najsrečnejši prijavljeni kolesarji prejeli še lepe praktične nagrade, najštevilčnejša ekipa, Trim Krka pa je prejela tudi prehodni pokal za najštevilčnejšo ekipo - bilo jih je okoli 40.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .