Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

sobota, 28. avgust 2010

SOBOTNI ZABAVNI VEČER
28.08.2010

Po nastopu Šentjernejskega in Vinogradniškega okteta, uvodnih pozdravnih besedah 'svete trojice'; g. župana, g. dekana in predsednika TD, je sledil zabavni večer z Veselimi Štajerkami, ki so obiskovalce dodobra razgrele in napolnile plesišče. Ob prireditvenem prostoru pa se je vila tudi že tradicionalna vinska cesta, na kateri se vsako leto predstavijo kmetije in kleti naše in okoliških Občin. Seveda pa vsako leto na vinski cesti za izvrstno hrano in pogostitev poskrbi tudi domači specialist kuhinje, g. Majzelj.

V KCPT-ju pa je najmlajše in mlade po srcu zabaval čarovnik Mr. Saturn, ki je izvedel kar nekaj trikov, ob katerih se je marsikdo spraševal: "Le kako mu to uspe?!".


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

POVORKA JERNEJEVO 2010
28.08.2010

Lahko bi rekli, da je povorka za mnoge kar osrednji dogodek Jernejevega. Na tradicionalni povorki se vsako leto predstavi veliko število šentjernejskih društev, konjeniki, kmetije, motoristi, itd. Kar tradicionalno se tudi vsako leto na šentjernejskem križišču zbere veliko število ljudi, tudi letos, ko nam vreme ni bilo naklonjeno in so se mnogi spraševali ali povorka sploh bo ali ne, je prišlo mnogo gledalcev. Povorko vsako leto povezuje in s svojim velikim znanjem o šentjernejski dolini in velikim poznavanjem ljudi, ki tu živijo, začini g. Janez Selak.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

MEDNARODNA NOGOMETNA TEKMA SELEKCIJE U-8 28.08.2010

Najmlajši iz nogometnih klubov Dinamo Jakovlje iz Hrvaške in domačega kluba Šentjernej so se v soboto pomerili na stadionu pri OŠ Šentjernej. Kljub dežju so pokazali, da imajo prave gene in žilice za nogomet ter da se za bodoče slovenske in hrvaške reprezentante ter igralce Lige prvakov ni bati.


Foto: Marijan Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE
Published with Blogger-droid v1.5.8

SREČANJE GASILCEV VETERANOV DOLENJSKE
28.08.2010

V soboto so se v Šentjerneju srečali gasilski veterani Dolenjske. S tem se je uresničila že nekajletna želja vodstev vseh treh gasilskih zvez, da bi na enem mestu zbrali starejše gasilke in gasilke Dolenjske, ki so v minulih desetletjih nosili težo razvoja gasilstva. Na prireditvi so jih pozdravili predstavniki gasilskih zvez, domači župan Franc Hudoklin in župan občine Mokronog – Trebelno Anton Maver. Osrednji govornik je bil predsednik Gasilske zveze Slovenije Anton Koren, ki je poudaril pomen gasilske organizacije, preteklega delovanja starejših članov v njej, pa tudi današnjega sodelovanje veteranov z mlajšimi generacijami. Poleg druženja na prireditvenem prostoru, je Gasilska zveza Šentjernej organizirala še dan odprtih vrat Gasilskega doma, policije, itd. Po druženju so si gasilci ogledali še kratko predstavitev Šentjerneja v filmu, si ogledali Pleterje, nato pa so si še ogledali Jernejevo povorko, zvečer pa se še malo pozabavali ob zvokih Veselih Štajerk. Šentjernej pa so zapustili z željo, da bi se še srečali na podobnem srečanju in bi se jim pridružilo še več gasilskih tovarišev, predvsem iz Gasilske zveze Novo mesto.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

MERJENJE KRVNEGA TLAKA, HOLESTEROLA, SLADKORJA V KRVI, PREDSTAVITEV PROGRAMA SVIT, PREDSTAVITEV PROJEKTA SPODBUJANJE VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA
28.08.2010

V Kulturnem centru Primoža Trubarja je bilo, kot ponavadi, tudi v soboto pestro. Območna organizacija Rdečega Križa Novo mesto in Zavod za zdravstveno varstvo Novo mesto sta namreč organizirala merjenje krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi, člani Civilne zaščite Šentjernej so predstavili pravilno delovanje v nujnih primerih, reševanje, itd. Predstavljen je bil tudi program SVIT (državni program presajanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesju in danki), Zavod moja soseska in Iksiv d.o.o. pa sta predstavila tudi projekt Spodbujanje vseživljenskega učenja na nacionalnem, regionalnem in lokalnem nivoju.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

JERNEJEV SEJEM
28.08.2010

Jernejev sejem ni čisto običajen sobotni šentjernejski sejem. Na njem namreč svoj golaž kuhajo župani domače in sosednjih občin in pa predstavniki domačega in sosednjih turističnih društev. Na sejmu vsako leto okoliške avtohiše organizirajo razstavo avtomobilov, svojo stojnico ima tudi društvo kmetic Šentjernej, itd. Letos nam jo je sicer vreme malce zagodlo, vendar so župani in 'turisti' kljub temu skuhali odličen golaž, obiskovalcev pa je bilo tudi veliko, saj je golaža zmanjkalo.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE
 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .