Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

ponedeljek, 17. avgust 2009

ORGELSKI KONCERT
16.08.2009

Nedeljski večer pa je v farni cerkvi v Šentjerneju dopolnila ga. Snežka Podpečan, ki je s svojim orgelskim koncertom napolnila dušo in ušesa tistih sladokuscev, ki vedo kako lepo lahko zvenijo šentjernejske orgle.


Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.


KOŠARKARSKI TURNIR TROJK
16.08.2009

V nedeljo pa so v poznem popoldnevu ob nogometaših na igrišču zaigrali še košarkaši. Študentski klub Ptjeln je namreč organiziral turnir trojk, ki se je iz poznega popoldneva zavlekel kar pozno v večer. Prijavilo se je kar nekaj ekip, najboljšim trem pa so podelili tudi medalje in pokale.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.


SREČANJE PRITRKOVALCEV
16.08.2009

Vsako leto se pri farni cerkvi srečajo pritrkovalci škofije Novo mesto, ki z lepimi toni zvonov iz zvonika nato napolnejo Šentjernej. Letos se jih je zbralo lepo število, zato smo zvonovom lahko prisluhnili kar nekajkrat.


Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.


ROKOVO
16.08.2009

Na Tolstem vrhu, kjer stoji cerkev Sv. Roka, društvo mučenikov Mokro polje vsako leto organizira poseben dogodek. Zagon klopotca, ki pomaga odganjati vse, kar bi škodovalo vinskim trtam, ki so letos izjemno polne. Dogodek vsako leto popestri tudi Vinogradniški oktet, aktiv kmečkih žena, itd., klopotec pa prejme tudi župnikov žegenj.


Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.


NOGOMETNI TURNIR
16.08.2009

V nedeljo je na stadionu pri osnovni šoli Šentjernej potekal tudi nogometni turnir za pokal Občine Šentjernej, ki so ga organizirali nogometaši športnega društva Asi. Turnir je trajal cel dan, zvečer pa je sledila še podelitev medalj in pokalov najboljšim ekipam, najboljšemu strelcu, najboljšemu vratarju, itd.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.


JERNEJEV POHOD
16.08.2009

Turistično društvo Šentjernej vsako leto organizira tudi Jernejev pohod in tudi letošnje leto ni bilo izjema. Pohodniki so se zjutraj zbrali v Pleterjih, od koder pa so krenili proti Javorovici in nato naprej na Špilerjevo špico.


Foto: Marijan, Danica in Simon Hočevar - MEGAfoto.


RIBIŠKO TEKMOVANJE
16.08.2009

V nedeljo so se ob reki Krki, pri vasi Dobrava zbrali ribiči. Kot vsako leto je namreč tudi letos potekalo ribiško tekmovanje za pokal Občine Šentjernej, ki ga organizira Turistično društvo Šentjernej. Tekmovanja so se udeležili tudi mirnopeški župan, g. Zvone Lah, šentjernejski podžupan, g. Igor Kalin in pa župan, g. Franc Hudoklin, ki je v kategoriji županov tudi zmagal z 4,32 kg nalovljenih rib, kar pa je tudi drugi najboljši ulov dneva.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.


 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .