Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

sobota, 11. avgust 2012

ODPRTJE PRENOVLJENEGA ŽIVINSKEGA SEJMA
11.08.2012

Letošnje Jernejevo je prineslo pomembno pridobitev za šentjernejsko dolino in širše. Po nekaj letih je namreč ponovno odprt živinski sejem. Ta je v Šentjerneju že bil in takrat tudi zelo uspešno deloval, vendar so se z vstopom v Evropsko unijo predpisi poostrili, zato je morala Občina zagotoviti vso potrebno dokumentacijo in infrastrukturo. Na sejemskem prostoru tako po novem stoji na novo zgrajena nadstrešnica za živali v skladu z zahtevami zakonodaje. Nadstrešnica ima prostore za drobnico, govedo, krmo, bokse za konje, prostore za transportna vozila in izolacijo bolnih živali. V sklopu sejma je postavljena tudi nakladalno-razkladalna rampa, objekt za veterinarja in dežurne delavce.
Novo obratovanje sejma so otvorili predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič, župan Občine Šentjernej Franc Hudoklin, direktor občinske uprave Stane Galič in direktorica Ekološke družbe Šentjernej Majda Kavšek. Nova pridobitev je prejela tudi blagoslov domačega župnika, ki je zaželel dobro obratovanje in trgovanje, čimveč prodajalcev ter kupcev in čimmanj goljufij.
Ob odprtju je potekala tudi razstava živali šentjernejske doline domačih in okoliških kmetij, ki jih je podrobno predstavil Janez Bratkovič.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .