Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

nedelja, 23. avgust 2009

DAN DALMATINSKIH JEDI
23.08.2009

Za nedeljski večer pred praznikov je ponudnik gostinskih storitev pripravil dan dalmatinskih jedi in tako na meniju ponudil lignje, morske ribe, školjke, itd. In kot se k dalmatinski jedi spodobi, so nas s svojo pesmijo ogreli še zasedba klape Lavanda in ansambel Šment.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.


KONJSKE DIRKE
23.08.2009

Na sončno nedeljsko popoldne se je zbralo rekordno število ljudi, da bi si ogledali konjske dirke. Kot je povedal župan, g. Franc Hudoklin, ki je hkrati tudi predsednik Kluba za konjski šport Šentjernej, je to rekordno število ljudi v zadnjem desetletju. V okviru konjskih dirk pa za Jernejevo poteka tudi t.i. dirka županov, ki se je udeležijo šentjernejski ter župani okoliških občin. Letos so se dirke poleg šentjernejčana udeležili še župan Žužemberka, Ljutomera ter podžupan občine Semič. Po enoletnem premoru je zopet slavil domači župan, Franc Hudoklin. V zadnji točki dneva, spretnostno jahajnje, v organizaciji Šentjernejske konjenice, so morali jahači dirkati okrog sodov, pri tem pa paziti, da kakšnega soda niso podrli ter da so dosegli čim boljši čas.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.


SLOVESNA MAŠA IN DRUŽENJE
23.08.2009

Na "predpraznično" nedeljo je v farni cerkvi v Šentjerneju potekala slovesna maša, ki jo je vodil šentjernejski kaplan, po maši pa je sledilo še družabno srečanje ob cerkvi z dobrotami, ki so jih zopet pripravile, kdo drug kot članice aktiva kmečkih žena Šentjernej.


Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.


 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .