Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

petek, 12. avgust 2011

OTVORITEV LOKALNE CESTE IN OSTALE INFRASTRUKTURE V VASI PRISTAVA
12.08.2012

Vsako leto se v okviru Jernejevega zaključi tudi nekaj investicij in gradenj s sklepnim dejanjem - otvoritvijo. Tudi letošnje ni izjema in prvi izmed tovrstnih dogodkov se je zgodil že kar na prvi, otvoritveni dan Jernejevega 2011.

V vasi Pristava so namreč v preteklem letu popolnoma obnovili in na novo zgradili lokalno cesto in vso infrastrukturo, ki spada zraven; kanalizacija, hodniki za pešce, javna razsvetljava, avtobusne postaje, ... Kot so povedali vaščani, je to sicer majhen korak za občino, vendar velik skok za vas in vaščane vasi Pristava. Župan Občine Šentjernej, Franc Hudoklin, je na kratko predstavil stroške in potek investicije in se zahvalil vsem, ki so kakorkoli pomagali in sodelovali pri projektu. Vodja gradbenega odbora pa je bil predvsem presenečen in navdušen nad nepopisljivo složnostjo in res trdnimi medsosedskimi odnosi, ki jih gradijo vaščani vasi Pristava in poudaril, da bodo s tako dobro voljo v vasi lahko zgradili in pridobili še marsikaj. Vaščani so pripravili tudi kratek program, v katerem so zapele Kmečke žene pa tudi najmlajši vaščani, s svojo pesmijo, ki jo je prav posebej posvetila temu dogodku, pa se je predstavila tudi vaška pesnica. Po končani slovesnosti so vaščani poskrbeli tudi za odlično jedačo in pijačo in se z željo, da bi cesta čim bolje in čim bolj varno služila svojemu namenu, še malce poveselili.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

POSTAVITEV MLAJA V BLIŽINI FARNE CERKVE
12.08.2011

Jernejevo 2011 se je začelo!

Da pa bo letošnje Jernejevo še bolj posebno, so se vaščani vasi Groblje pri Prekopi odločili postaviti mlaj v bližini farne cerkve v Šentjerneju. Tako se je danes pred farno cerkvijo zbralo okoli trideset vaščanov Grobelj pa tudi nekaj pomagačev iz sosednjih vasi in Šentjerneja je priskočilo na pomoč. Skupaj so na star način, brez dvigala, postavili 30 metrov visok mlaj, ki kar dobro konkurira višini cerkvenega zvona. Postavljanje mlaja si je prišlo ogledat tudi kar nekaj mladih in nekoliko starejših gledalcev in marsikdo se je še spomnil, kako so jih včasih postavljali.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .