Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

sreda, 22. avgust 2012

Predavanje na temo »ODPADEK – SUROVINA NA NEPRAVEM MESTU«
22.08.2012

Lahko bi rekli, da je bila sreda med drugim namenjena tudi ekologiji in ekološki ozaveščenosti. Po dnevu odprtih vrat Zbirno reciklažnega centra je namreč zvečer sledilo še predavanje z naslovom "Odpadek - surovina na nepravem mestu". Predavatelja - Simon Štukelj, vodja sektorja Splošne komunale Novo mesto in Slavko Janežič, vodja projekta CeROD II, sta predstavila reševanje problematike odpadkov. Gospod Štukelj je v svojem delu predstavil predvsem tehnologije odlaganja, reciklaže, sežiganja in ponovnih uporab odpadkov, na kratko je predstavil tudi statistične podatke obdelave odpadkov v Sloveniji in EU. Gospos Janežič pa je predvsem predstavil projekt CeROD II, ki je nekakšna nadgradnja sedanjega CeROD-a (odlagališče v Leskovcu).

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

KONCERT MLADIH ORGANISTOV
22.08.2012

V naši farni cerkvi imajo svoj prostor tudi orgle, ki pa ne le, da so zelo lepe in veličastne, izredno lepo tudi zvenijo. Zato je prav, da na njih zaigrajo tudi mojstri. In tokrat so nam zaigrali mladi virtuozi. Na koncertu so igrali Nina Zajec, David Pavlin in Žiga Jernejčič, ki jih sicer vodi g. Milko Bizjak. Obiskovalci so tako lahko kar eno uro uživali ob prijetnih zvokih orgel izpod prstov mladih glasbenikov.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

ODPRTJE TURISTIČNO INFORMATIVNEGA PANOJA TURISTIČNEGA DRUŠTVA VRHPOLJE
22.08.2012

Turistično društvo Vrhpolje je eno izmed treh turističnih društev v občini Šentjernej. Vrhpoljčani so zelo aktivni, saj sodelujejo skoraj pri vsaki prireditvi, ki je organizirana s strani Občine ali drugih društev. V njihovem okviru delujejo tudi člani društva Ljudskih pevcev Vrhpolje. In prav zaradi vseh aktivnosti Turističnega društva, so se odločili, da je prav, da v svojem kraju postavijo tudi turistično informativni pano. Ta stoji na eni izmed najbolj frekventnih lokacij - pri gostilni Kranj v Dolenjem Vrhpolju. Pano je razdeljen na tri dele - zemljevid Gorenjega in Dolenjega Vrhpolja, informativni del, na panoju pa najdejo svoj prostor tudi fotografije dogajanj v Turističnem društvu.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

12. ATLETSKI MITING
22.08.2012

Ta sreda je bila rezervirana za atletiko, saj Atletski klub Šentjernej v okviru Jernejevega vsako leto organizira Atletski miting. Na vroče popoldne se je, kot je povedal predsednik Atletskega kluba Janez Kuhelj, zbralo rekordno število atletov. Tekmovali so v skoku v daljino, skoku v višino, metu vortexa in tekih na kratke in dolge proge. Najboljši atleti so bili tudi nagrajeni s pokali in medaljami.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

DAN ODPRTIH VRAT ZBIRNO RECIKLAŽNEGA CENTRA
22.08.2012

Zbirno reciklažni center, ki je pod vodstvom Ekološke družbe Šentjernej, deluje že od leta 2005, vsako leto pa v sodelovanju z Občino Šentjernej za Jernejevo priredijo dan odprtih vrat. S tem želijo občanom in občankam ter vsem drugim obiskovalcem še bolje približati delovanje centra. Letos so si center prišli ogledat tudi otroci iz vrtca Petelinček. V centru sta jih sprejela direktorica Ekološke družbe Šentjernej Majda Kavšek in šentjernejski župan Franc Hudoklin s sodelavci. Otroci so se naučili kako ločujemo odpadke, imeli pa so tudi delavnice, pri katerih so iz odpadkov izdelovali igrače itd.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .