Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

sobota, 21. avgust 2010

OGLED LIPICANCEV KOBILARNE HOSTA
21.08.2010

Kobilarna Hosta iz Sel letos praznuje že 25. obletnico reje konj. Na razmeroma majhni kmetiji, na kateri so se sprva ukvarjali s prašičerejo, govedorejo in rejo piščancev, sta se pred petindvajsetimi leti zdajšnji gospodar kmetije, g. Andrej Hosta, in njegov oče odločila, da se podata v rejo konj. Najprej sta začela z rejo hladnokrvnih konj, predvsem pasem norik in posavec, pred približno dvajsetimi leti pa sta se prvič soočila z zahtevno rejo lipicanca. Kot je povedal g. Andrej, je takrat lipicanec predstavljal luksuz in ni bil delovni konj, zato ga po kmetijah niso imeli, pa tudi reja je zahtevna.

V 25 letih dela jim je uspelo vzrediti visokokvalitetno čredo šestdesetih lipicancev, ki je na našem in tujem trgu vedno bolj iskana. Po mnogih državah Evrope njihovi konji služijo svojemu namenu. Kar nekaj plemenskih žrebcev njihove reje plemeni po drugih državah Evrope. Zadnji rejski uspeh je bil črni lipicanski žrebec, ki so ga letos posodili državni kobilarni Lipik na Hrvaškem. Omenjeni žrebec je sin njihovega znanega žrebca, ki je leta 2002 osvojil prvo mesto na evropskem šampionatu žrebcev.

Kobilarna Hosta s svojo priznano jahalno šolo so in še vedno dvigujejo nivo kvalitete jahalnega športa, dresure konj in samega dela s konji.

Kadarkoli je na dvorišču Hostovih gost, je prav gotovo zelo lepo postrežen in tudi tokrat so nam pripravili prijeten program, ogled kobilarne in seveda vrsto domačih dobrot.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

TURISTIČNI AVTORALLY
21.08.2010

Letošnji že štirinajsti avtorally zapovrstjo je pritegnil rekordno udeležbo in sicer 89 vozil.
Sam avtorally je predvsem zabavnega značaja in je namenjen vsem ljudem dobro volje, ki se radi preizkušajo v raznih spretnostnih igrah in še raje bistrijo svoje možgančke. Na sami trasi avtorallya, ki je potekala skozi vinorodne gorice mimo vinotočev, je bilo organiziranih 11 kontrolnih točk, od tega 4 s kviznimi vprašanji, ostale pa z igrami: metanje podkve na kol, lovljenje ribe, ristanc, skakanje čez kolebnico in metanje pikada, pihanje balona in pokanje le-tega s pikadno puščico.
Tekmovanje se je končalo srečno, brez nesreč in poškodb, kljub temu, da je bilo veliko udeležencev s starodobnimi vozili in poleg vsakdanjih osebnih vozil tudi s traktorji z vozovi na katerih ni manjkalo ničesar.
Ob 21 uri je sledila razglasitev rezultatov najboljših treh udeležencev.

Rezultate turističnega avtorally-ja si lahko ogledate tukaj.

Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

OBČINSKO PRVENTSTVO V NAMIZNEM TENISU
21.08.2010

Dopoldne je potekalo občinsko prvenstvo v namiznem tenisu. Turnirja se je udeležilo 8 moških igralcev in dve ženski. Igra je potekala zelo lepo, marsikdaj pa je postalo tudi malo športno napeto. Prvi trije izmed žensk in moških so prejeli tudi pokale. Med moškimi je zmagal Darko Jakobčič, drugi je bil Dušan Pezelj, ki je tudi organizator, med ženskami pa je zmagala Katarina Jakobčič.


Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

JERNEJEV POHOD
21.08.2010

Jernejev pohod organizira Turistično društvo Šentjernej že 7 let zapored. Vsako leto se zbere veliko število planincev, letos pa je bila ta številka rekordna, saj se je na pohod odpravilo kar 55 planincev. Med njimi je vsako leto seveda tudi predsednik Turističnega društva, ki je tudi drugače dober pohodnik in planinec, Pavle Turk. Pohodniki so se iz Pleterjev odpravili proti Javorovici, kjer jih je čakala tudi malica, nato pa še naprej na Špilerjevo Špico. Kot je povedal g. Turk, je pot kar zahtevna, saj opravijo tudi kar nekaj sto metrov višinske razlike, vendar jim bo z dobro voljo uspelo.


Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE
 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .