Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

ponedeljek, 23. avgust 2010

DOBRODELNI ŠENTJERNEJSKI KONCERT
23.08.2010

Na Jernejevem je en večer vsako leto rezerviran za marsikaterega najlepšo prireditev, predvsem pa najbolj dobrodelno, dobrodelni koncert. Letos je koncert organiziralo Območno združenje Rdečega križa Novo mesto v sodelovanju z Občino Šentjernej. S koncertom je bila tudi uradno zaključena akcija zbiranja sredstev za izboljšanje življenjskih in stanovanjskih razmer družine z invalidnim otrokom iz Bana. Klemen ima namreč hudo obliko cerebralne paralize in Westov sindrom, hkrati pa je še slep. Organizatorjem je uspelo doseči zadani cilj, s pomočjo donacij zbrati 16 tisoč evrov, s katerimi bodo lahko pokrili obnovo hiše in gradnjo dvigala, za kar smo vsi veseli. Koncert je bil nabit z emocijami, poskrbljeno pa je bilo tudi za dobro voljo in razvedrilo, saj je nastopilo kar nekaj ansamblov in skupin, celoten večer pa je prijetno povezoval Robert Erjavec.

Vsi skupaj smo zelo veseli, da nas je, kljub krizi, še vedno veliko, ki radi priskočimo na pomoč tistim, ki so je zares potrebni, pa če tudi je to le rama, ko je najtežje.

Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

ŠKUPANJE
23.08.2010

Škupanje je staro kmečko opravilo, pri katerem slamo očistimo plevela, zlomljenih stebelc in ostalih neuporabnih stvari, očiščeno slamo pa se potem uporabi za pokritje strehe. Simon Udvanc, upravnik skansna v Pleterjih pa ve, kako združiti prijetno s koristnim, zato se je odločil to opravilo združiti s turizmom in tako je nastal kar celodnevni dogodek škupanja. Mimoidoči so se tako lahko preizkusili v škupanju in s tem Simonu tudi pomagali, saj bi sam imel kar precej dela. V muzeju na prostem imajo namreč vse strehe pokrite s slamo in jih je treba vzdrževati, kakšna je pa tudi že zrela za prekriti. Zato se je Simon tudi kar sam naučil krovstva in prekrivanja slamnatih streh. Kdor pa je tokratno škupanje po nesreči izpustil, naj se ne boji, saj je dela še precej, v Pleterjih pa so prav gotovo veseli vsake pridne in delavne roke.


Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE
 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .