Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

petek, 26. avgust 2011

SLAVNOSTNA AKADEMIJA OB 20-LETNICI DELOVANJA DRUŠTVA KMETIC
26.08.2011

Društvo kmetic Šentjernej je vsestransko društvo, ki sodeluje na lahko bi rekli kar vseh prireditvah v Šentjerneju. V društvu so namreč zbrane žene, ki znajo kakšno lepo zapeti, znajo dobro peči in še marsikaj drugega, tako da nas vedno znova razveseljujejo s svojimi kulturnimi vložki in dobrotami.
Ob dvajseti obletnici delovanja društva so pripravile slavnostno akademijo, kjer so se dobro predstavili skozi pesem, ples, igro, smeh, ... V goste so prišle tudi Mlade žurerke.
Po končani slovesnosti so se zbrani seveda lahko še posladkali ob dobrotah kmetic in poskusili tudi kapljico rujnega, hkrati pa si ogledali razstavo, ki so jo kmetice pripravile ob tej priložnosti.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

DAN ODPRTIH VRAT KMETIJE GREGORIČ
26.08.2011

Kmetija Gregorič se nahaja v vasi Groblje pri Prekopi. Kmetija oziroma ranč je zelo lepo urejena in aranžirana, zato tudi ni čudno, da je letos prejela posebno priznanje za najlepšo kmetijo oziroma domačijo.
Da pa imajo možnost videti kmetijo in se hkrati tudi malo pozabavati in poveseliti tudi ostali, družina Gregorič vsako leto priredi dan odprtih vrat. Tu je vedno poskrbljeno za glasbo, dobro hrano in pijačo ter zabavo. Letos je prišel zaigrat tudi Pihalni orkester Občine Šentjernej, zapet so prišli člani MePZ Vlaste Tavčar in Šentjernejski oktet, igral je tudi ansambel.
Za posebno doživetje pa tu vsako leto organizirajo tudi snemanje šentjernejskega venca oziroma alke. Snemanje seveda poteka s konjskega hrbta s sulico v roki. Najboljši trije so prejeli tudi priznanja in pokale.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .