Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

nedelja, 17. avgust 2008

ZABAVNI VEČER Z ATOMIK HARMONIK
16.08.2008

Za pravo zabavo pa so to soboto poskrbeli ansambel Popotniki in Atomik Harmonik. Zaradi dobre izbire kvalitetne glasbe se je v šotoru in okoli njega zbralo ogromno ljudi. Žur je trajal do jutranjih ur, kot se za Jernejevo in šentjernejski konec tudi spodobi.

Foto: Marijan, Andrej in Simon Hočevar - MEGAfoto.Celozaslonski način

SREČANJE ROGISTOV IN LOVSKIH PEVSKIH ZBOROV SLOVENIJE
16.08.2008

Včeraj je v Šentjerneju in sosednji Kostanjevici potekalo že 35. srečanje rogistov in lovskih pevskih zborov Slovenije. Zbranih je bilo okoli 500 rogistov in pevcev, ki so z glasbo lepo zapolnili šotor na prireditvenem prostoru. Srečanje se je začelo že sredi dneva, saj so najprej morali še malo okrepiti in uskladiti glasove. In posledica je bila izvrstna predstava na večerni prireditvi.

Foto: Marijan, Andrej in Simon Hočevar - MEGAfoto.Celozaslonski način

ŠPORTNI DOGODKI MINULEGA VIKENDA

V okviru Jernejevega vsako leto potekajo tudi številne športne prireditve. Turnirji, mitingi, tekmovanja, maraton, ipd. Minuli vikend so, kljub slabemu vremenu, potekali kar trije. V petek je bil v podružnični šoli v Orehovici 3. Jernejev turnir v namiznem tenisu. V soboto se je na teniških igriščih v Šmarjeških Toplicah odvijal Jernejev teniški turnir, danes dopoldne pa je bil na sporedu nogometni turnir za pokal Občine Šentjernej.

Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način

ROKOVO, TOLSTI VRH:
zagon klopotca v vinorodni gorici
16.08.2008

"Da bi le tudi ujme odgnal," je bilo slišati v Tolstem vrhu. Tudi letos so tam namreč zagnali klopotec, ki bo odganjal tiste, ki v vinskih goricah niso najbolj zaželeni. Vsi pa si želimo, da bi odgnal tudi točo in druge ujme ter s tem ohranil vsaj toliko grozdja, kot ga na trtah še je. Program je vodila in povezovala Anita Pavlovič, ki jo vse bolj pogosto srečujemo v tej vlogi. Klopotec so pozdravili tudi župan, Franc Hudoklin in predsednik TD Šentjernej, Pavle Turk, blagoslovil pa ga je šentjernejski župnik.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način

TURISTIČNI AVTORALLY:
spoznajmo našo lepo občino
16.08.2008

Že tradicionalno je tudi letos potekal turistični avtorally po občini Šentjernej. Na turističnem avtorally-ju ni nič odvisno od časa. Vse je odvisno od vašega znanja, na posameznih postajah namreč dobite vprašanja na katera morate odgovoriti, in pa od vaših sposobnostih. Na nekaterih postajah so namreč praktične aktivnosti, s katerimi se tudi pride do dragocenih točk. Vse skupaj (vaše znanje in sposobnosti) se potem sešteje in izračuna vaš rezultat. Trasa je bila tudi letos skrbno načrtovana in postavljena. Na njej je bilo 9 postaj z aktivnostmi. Na vseh postajah so nas pričakali prijazni ljudje, ki so bili v zadregi z odgovori pripravljeni tudi malo pomagati. Vendar, ne veliko, saj je to vendarle tekmovanje. Poskrbljeno je bilo tudi za pijačo in jedačo, vendar pa so veliko vsega tekmovalci pripeljali kar s seboj. Saj veste, domače je pa le domače... In dobra organizacija ter trud sta tudi letos pripeljala do lepega števila udeležencev. Kot vsako leto, so se tudi letos rally-ja udeležili starodobniki, ki so posebna atrakcija tega družabnega dogodka. Rally-ja sta se udeležila tudi župan občine Šentjernej, Franc Hudoklin in predsednik Turističnega društva Šentjernej, Pavle Turk.

Foto: Marijan, Andrej in Simon Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način
 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .