Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

sobota, 14. avgust 2010

KMEČKE IGRE OBČINE ŠENTJERNEJ
14.08.2010

Tudi letos so v Gorenjem Gradišču potekale kmečke igre občine Šentjernej. Letošnje so že osme zapovrstjo. Vsako leto za odlično organizacijo in izpeljavo kmečkih iger poskrbijo zelo aktivni in delavni člani iz domačega turističnega društva Zvon. Tako so igre vedno zabavne, vsako leto se prijavi kar nekaj ekip. Vedno je zelo dobro poskrbljeno za pogostitev, da pa ne bi bili slučajno mokri od dežja, postavijo kar šotor.

Letos se je v igrah pomerilo osem ekip v petih različnih igrah. Tako so molzli kravo, metali vodne balončke, vozili samokolnico, itd. Zvečer se je iz vsake ekipe ena članica ali član potegovala za miss kmečkih iger. Predstavili so se tudi mladi pevski, recitatorski in drugi upi, ljudski pesnik Jože Grgovič, šentjernejska konjenica, itd. Pripravili so tudi srečelov. Celotno dogajanje je začinil še Franci Peternel s svojim humorom in povezovanjem, zvečer pa sta nastopila še ansambel Pogled in ansambel Krila. Ob kmečkih igrah so se predstavili tudi okoliški modelarji, ki so prav gotovo navdušili tudi kakšne bodoče modelarje, da pa niso letali le modelčki, je bil tu še pilot Marko Tomše iz Letalskega društva Cerklje ob Krki, ki je s svojim akrobatskim letalom pokazal nekaj vratolomnih akrobacij.

Zmagali so zopet člani ekipe iz Gorenjega Vrhpolja, ki zmagujejo že skoraj tradicionalno, druge so bile Princeske, na tretje mesto pa so se uvrstili domači Veterani iz Gorenjega Gradišča. Za miss letošnjih kmečkih iger pa je bila okronana članica ekipe iz Zbur - Katja Zajc.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

JERNEJEV KOLESARSKI MARATON
14.08.2010

Zopet je tu avgust in z njim pestro dogajanje v okviru občinskega praznika Šentjerneja - Jernejevo. Že prejšnjo soboto se je na stadionu odvijal že kar peti dobrodelni nogometni turnir v organizaciji športnega društva Kozorogi.

To soboto pa je bil Šentjernej v znamenju kolesarstva, saj se je tu odvijal sedaj že kar tradicionalni Jernejev kolesarski maraton. Kolesarji so lahko izbirali med dvema trasama, in sicer med manjšo, manj zahtevno, dolgo 35 km in nekoliko daljšo - 60 km. Na poti je bilo poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo, saj sta bili na trasi dve postojanki, kjer so se lahko kolesarji podkrepili in hkrati malce napolnili baterije za kilometre, ki so bili še pred njimi. Tudi letos je bila udeležba, kljub malce slabšemu vremenu, kar številčna.

Na koncu maratona je sledila še zaslužena malica z glasbeno podlago Tonija Homana, udeleženci maratona pa so sodelovali še v žrebu za privlačne nagrade, glavna nagrada je bila, kot se za deželo cvička in drugih vrhunskih vin spodobi, cisterna. Nagrado je dobila tudi najštevilčnejša ekipa, itd.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE
 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .