Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

sreda, 19. avgust 2009

ROCK JERNEJEVO
19.08.2009

Na svoj račun pa so na sredin večer prišli tudi mladi in mladi po srcu. Na hipodromu se je namreč že kar tradicionalno zgodilo Rock Jernejevo, v organizaciji turističnega društva Šentjernej. Nastopalo je kar nekaj skupin; Nove konzerve, Dweal, Momento, BHC, Primož Turk & Skrajneži in Luminodoche. Mladi so kar dodobra napolnili šentjernejski hipodrom, žur pa je trajal vse do jutranjih ur ...


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.


ODPRTJE KULTURNEGA CENTRA PRIMOŽA TRUBARJA
19.08.2009

V sredo zvečer, se je za občino Šentjernej zgodil, kot menijo mnogi, najpomembnejši dogodek letošnjega Jernejevega, kot tudi letošnjega leta. Otvoril se je namreč Kulturni center Primoža Trubarja, na katerega smo vsi dolgo čakali. Z otvoritvijo so tako dobila svoje prostore tudi mnoga društva, ki delujejo v občini Šentjernej, mnogi umetniki, pihalni orkester, itd. V novem kulturnem centru je svoje prostore dobila tudi šentjernejska knjižnica, ki se je do sedaj stiskala v premajhnih prostorih občinske stavbe. Kot je povedal gospod župan, v kulturnem centru dogajanja ne bo primanjkovalo. V kulturnem hramu so namreč tri dvorane. Velika, ki sprejme okoli 350 ljudi, drugi dve pa skupno še cca. 300 ljudi. Otvoritve, ki jo je vrhunsko zrežirala ga. Lucija Kuntarič, se je udeležilo okoli 1500 ljudi, po slavnostnem delu otvoritve pa so si vsi lahko novo pridobitev ogledali tudi znotraj ali pa se posladkali ob dobrotah, ki so jih pripravila razna šentjernejska društva.


Foto: Marijan in Andrej Hočevar - MEGAfoto.


ODKRITJE SPOMINSKEGA OBELEŽJA
19.08.2009

V vinski gorici Škrivno, ki se vzpenja nad Pleterjami, na zidanici Franca Zagorca, so v sredo odkrili spominsko obeležje na dejanja v vojni za samostojno Slovenijo. Franc Zagorc je namreč med osamosvojitveno vojno leta 1991 svojo zidanico dal za nekakšno skrivno skladišče orožja in streliva ter druge opreme, kar je bilo takrat zelo pogumno in hrabro dejanje.


Foto: Marijan in Andrej Hočevar - MEGAfoto.


DEVETI ATLETSKI MITING »JERNEJEVO 2009«
19.08.2009

Atletski klub Šentjernej je v sredo organiziral že kar deveti atletski miting v okviru Jernejevega. Tako je bil atletski stadion pri osnovni šoli Šentjernej poln mlajših in starejših atletov, ki so se pomerili v skoku v daljino, skoku v višino, teku na kratke in dolge proge, metu krogle, ipd.


Foto: Marijan in Andrej Hočevar - MEGAfoto.


 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .