Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

četrtek, 18. avgust 2011

OTVORITEV RAZSTAVE Z NASLOVOM "ŽIČKA KARTUZIJA"
18.08.2011

V šentjernejski občini se nahaja Kartuzija Pleterje, ki nas povezuje z drugimi občinami v Sloveniji, ki imajo kartuzije. Ena izmed njih je tudi občina Slovenske Konjice, v kateri se nahaja Kartuzijanski samostan Žiče.
Samostan predstavlja bogato dediščino, saj je zgodovinsko pomemben in arhitekturno izredno zanimiv, zato je tudi urejen za obisk. Na otvoritev razstave, ki si jo lahko v avli Kulturnega centra Primoža Trubarja ogledate vse konca septembra, so prišli tudi župani vseh občin, ki razpolagajo s kartuzijo. Po končani slovesni otvoritvi in po prigrizku so si zbrani lahko ogledali tudi film o samostanu Žiče.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

ŠPORTNI DOGODKI DRUŠTVA UPOKOJENCEV ŠENTJERNEJ

Društvo upokojencev Šentjernej je zelo aktivno društvo na večih področjih, tudi športnem, saj se udeležujejo večih tekmovanj, vsako leto pa jih v okviru Jernejevega nekaj organizirajo tudi na domačem terenu in povabijo v goste okoliška društva, kar je zelo dobrodošlo, saj se tako ohranja druženje in zabava.
Letos so tako ženske, kot moški tekmovali v pikadu in balinanju ter šahu. In, kot se je pošalil predsednik Turističnega društva Šentjernej, g. Pavle Turk, če jim bo šlo še naprej tako dobro, lahko kmalu iz njihove strani pričakujemo celo kakšen atletski miting.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .