Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

nedelja, 28. avgust 2011

ORGELSKI KONCERT
28.08.2011

Kot zadnja prireditev letošnjega Jernejevega je prišel na vrsto še orgelski koncert, kjer so na svoj račun prišli vsi  ljubitelji te umetnosti. Koncert je izvajala gospa Snežka Podpečan.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

KASAŠKE DIRKE
28.08.2011

Na zadnji dan Jernejevega je sledil še zadnji športni dogodek - kasaške dirke. Šentjernej je znan po kasaških dirkah, te so bile na domačem hipodromu letošnje druge. Dirke so v Šentjerneju ponavadi lepo obiskane in tudi tokratne niso bile izjeme, zbralo se je namreč lepo število navijačev, lovilcev sreče, ki so se lahko poskusili v stavah, gledalcev in radovednežev.
Ker pa so bile dirke v sklopu Jernejevega, niso bile čisto navadne, imele so namreč še dodatno, osmo točko - dirko županov, v kateri so sodelovali žužemberški župan, Franc Škufca, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Ciril Smrkolj in domača župan ter podžupan, Franc Hudoklin in Viktor Luzar. Prvi trije so prejeli tudi priznanja in pokale, mesto najhitrejšega pa je zopet ubranil domači župan, Franc Hudoklin.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

SLOVESNA MAŠA
28.08.2011

Nedeljska slovesna maša je bila prav zares posebna, saj jo je vodil beograjski nadškof, gospod Stanislav Hočevar. Pri maši se je zbralo zelo veliko ljudi, nadškofu pa je ob koncu slovesnosti šentjernejski župan Franc Hudoklin poklonil tudi pozornost v spomin na našo faro in Občino.
Po maši sta Društvo vinogradnikov in Društvo kmetic pripravila še dobro kapljico ter dobrote za pod zob.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .