Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

sreda, 17. avgust 2011

ROCK JERNEJEVO
17.08.2011

Rock Jernejevo je koncert za mlade, ki se v okviru Jernejevega odvije vsako leto in ima že kar lepo tradicijo. Na hipodromu se tako vsako leto zbere staro in mlado, vsi, ki so željni dobre glasbe in zabave.
Letos so obiskovalci lahko prisluhnili skupinam Radiostorm iz Celja, Crossfire iz Novega mesta, Stara šula iz Dolenjskih Toplic, Tik Taw iz Šentjerneja, B.T.K. iz Ivančne Gorice in Shyam iz Brežic. Rock je trajal pozno v noč.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

PREDAVANJE NA TEMO ZBIRANJE, LOČEVANJE IN PREDELAVA ODPADKOV
17.08.2011

Z vse večjo potrošnjo se veča tudi količina odpadkov, ki jih je potrebno ustrezno zbirati in obdelovati, da niso škodljivi okolju, če pa se le da, tudi predelati za nadaljno uporabo. Veliko pa lahko naredimo že kar sami doma, s tem da poskrbimo, da je odpadkov čim manj, da jih ustrezno ločujemo, itd.
Zato sta se Občina Šentjernej in javno podjetje EDŠ, d.o.o. odločila organizirati predavanje na temo ravnanja z odpadki, da bi občanom in ostalim čim bolje približala pravilno in ustrezno ravnanje z odpadki. Predaval je g. Simon Štukelj vodja sektorja splošne komunale na Komunali Novo mesto, d.o.o. Zbrani so si imeli priložnost ogledati tudi kratek film o obdelavi odpadkov, po predavanju pa je g. Štukelj rad odgovoril tudi na zastavljena vprašanja.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

ATLETSKI MITING "JERNEJEVO 2011"
17.08.2011

V Šentjerneju imamo tudi stadion, zato je prav, da se na njem tako trenira kot tudi tekmuje. Za obe stvari dobro skrbi Atletski klub Šentjernej. V okviru Jernejevega vsako leto organizirajo atletski miting. Letos je ta že 11. zapovrstjo.
Miting je bil letos izjemno lepo obiskan, tako s strani tekmovalcev, kot s strani gledalcev. V teku, skoku v daljino in višino ter metu vortexa se je prišlo pomerit skoraj 300 atletov iz slovenskih, madžarskih in hrvaških atletskih klubov. Najboljši so prejeli tudi pokale in medalje.

Rezultate si lahko ogledate tukaj. (TIMING Ljubljana)

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

ODBOJKARSKI TURNIR NA MIVKI
17.08.2011

Študentski klub Ptjeln vsako leto poskrbi za raznovrstne športne turnirje. Eden od njih je tudi odbojkarski turnir dvojic. Turnir se odvija na hipodromu na mivki, sredino dopoldne pa je bilo kot pripravljeno - vroče in sončno.
Najboljše sta igrala Simon Košir in Nejc Tomazin pod nazivom OKK, osvojila sta prvo mesto. Sledila sta jima Miha Bregar in Gašper Jordan, tretje mesto pa sta si priigrala Asa Nejc Prašnikar in Jaka Črtalič.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

DAN ODPRTIH VRAT ZBIRNO RECIKLAŽNEGA CENTRA
17.08.2011

Zbirno reciklažni center je bil v Šentjerneju odprt leta 2006. Nahaja se v bližini Šmalčje vasi, upravlja ga javno podjetje EDŠ, d.o.o. 
Osnovni cilj zbirno reciklažnega centra je občanom približati zbirno mesto za odpadke poleg redenga odvoza odpadkov v vseh sistemih zbiranja. Občani Občine Šentjernej imamo torej srečo, saj ni veliko občin, ki bi razpolagale s takim centrom, oddaja odpadkov v zbirnem centru pa je za občane občine zaenkrat še brezplačna, saj vse stroške, ki jih, kot sta povedala g. župan, Franc Hudoklin in direktorica podjetja EDŠ, ga. Majda Kavšek, ni tako malo, krije Občina.
V zbirnem centru lahko odlagate vse nenevarne odpadke (steklo, les, papir, karton in ostalo papirno embalažo, plastiko, odpadno elektroniko in belo tehniko, ki ne vsebuje nevarnih snovi, kovine in kosovne odpadke).

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .