Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

petek, 17. avgust 2012

NAJVEČJA JERNEJEVA FEŠTA V PODGURJU
17.08.2012

Ena izmed največjih novosti letošnjega Jernejevega je prav gotovo bila "Največja Jernejeva fešta v Podgurju". Na travniški površini pri gradu Vrhovo se je ob zvokih Vilija Resnika z bendom, Petkove pumpe radia Veseljak in DJ-a Boštjana zabavalo in vrtelo okoli 2000 obiskovalcev, tako da je postavljeni šotor pokal po šivih. Fešta je trajala do jutranjih ur, organizatorji pa so bili zelo zadovoljni, tako da si kar upamo trditi, da bo tudi ta dogodek postal tradicionalen.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

PREDAVANJA IN DELAVNICE - OKKO

Katja Janškovec je v sklopu občinskega praznika organizirala delavnice, na katerih so se obiskovalci sproščali z jogo, odkrivali numerologijo in se poučili o življenju.
Četrtkov večer je bil posvečen jogi, kjer so se obiskovalci najprej spoznali z jogo, nato so se v njej preizkusili in se sprostili. V petek sta bili na voljo kar dve delavnici. Na energetsko-numerološki so lahko udeleženci ugotovili, ali se njihova imena ujemajo s partnerjem, nato pa je sledilo še predavanje, kjer je bila osrednja tema pogovora življenje in energija, ki nas spremlja v svetu.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

ODPRTJE UČNE POTI V GRADIŠČU
17.08.2012

Člani Turističnega društva Zvon so v vaseh Dolenje in Gorenje Gradišče postavili in uredili t. i. učno pot. Steza, ki objema omenjene vasi, je opremljena z informativnimi tablami, na katerih so opisane zanimivosti, legende in tamkajšnje posebnosti. Ob otvoritvi poti so obnovili tudi star vaški vodnjak v Dolenjem Gradišču.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

POSTAVITEV MLAJA
17.08.2012

Vaščani vasi Groblje pri Prekopi so se v proslavitev občinskega praznika že drugo leto zapored odločili postaviti mlaj v bližini farne cerkve. Mlaj so postavili na star način - brez strojev, "na roke", kot rečemo po domače. Vrh mlaja krasita tudi državna in občinska zastava, s svojo višino pa je viden daleč naokoli.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

ODPRTJE VODOVODNEGA ČRPALIŠČA V KAMNIŠČKU
17.08.2012

Kamnišček? Kamnišček se nahaja pod Tolstim vrhom, med Hrastjem in Cerovim Logom. Tu so gozdovi zelo bogati z izjemno pomembnim virom za naše življenje - vodo. Zato je Komunala Novo mesto prav tukaj postavila novo vodovodno črpališče, od koder bodo črpali vodo za prebivalce okoliških vasi. Vrtina sega kar 240 metrov v globino, črpalka pa je postavljena na 40 metrih globine. Pretok vode je zelo dober, tako da bo s to vodo lahko oskrbovana skoraj tretjina občine. Kot so poudarili vodilni na novomeški komunali, je voda izjemne kakovosti, saj je ni potrebno klorirati, ker je že ob samem črpanju primerna za pitje.

Foto: Simon Hočevar  - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

ŠPORTNI DOGODKI DRUŠTVA UPOKOJENCEV ŠENTJERNEJ

13.08.2012 se je pri DU Šentjernej že osmo leto zapored odigral turnir balinanje - moški. Igralo je 7 ekip  od tega tri domače ekipe, ter po ena iz DU Semič, DU Gabrje, DU Mali Slatnik in Brusnice. Pred tekmovanjem sta vsem zaželela veliko športne sreče predsednik DU Šentjernej g. Franc Golob in predsednik turističnega društva g. Pavle Turk.
Rezultati so bili sledeči:
1. mesto je osvojila ekipa  DU Šentjernej I.
2. mesto je osvojila ekipa DU Brusnice
3. mesto pa je osvojila ekipa DU Semič
V bližanju balinčka je zmagal Homan Jože, v zbijanju balinčka pa Medija Boris, oba iz DU Šentjernej.

16.08.2012 je bil v prostorih DU Šentjernej odigran četrti ženski turnir balinanje. Igrale so štiri ekipe: dve ekipi DU Šentjernej, DU Semič in DU Mali Slatnik. 
Rezultati so bili sledeči:
1. mesto je osvojila ekipa DU Semič
2. mesto je osvojila ekipa DU Šentjernej I.
3. mesto je osvojila ekipa DU Šentjernej II.
V bližanju balinčka je članica DU Šentjernej Kristina Zagorc zasedla 2. mesto, Tončka Pavlič pa 3.mesto.

16.08.2012 je bil v prostorih DU Šentjernej odigran šahovski turnir. Tekmovale so štiri ekipe. Poleg ekipe iz DU Šentjernej so se turnirja udeležile še ekipe iz DU Mirna, ekipa mladih šahistov iz Šentjerneja in ekipa osnovnošolcev iz Šentjerneja.
Rezultati so bili sledeči:
1. mesto je osvojila ekipa DU Šentjernej
2. mesto je osvojila ekipa DU Mirna
3. mesto je osvojila ekipa mladih šahistov iz Šentjerneja 
Najbolje uvrščena ekipa iz občine Šentjernej  DU Šentjernej pod vodstvom  Franca Zoretiča so osvojili tudi prehodni pokal župana občine Šentjernej.
Tekma v šahovskem turnirju je potekala v prijateljskem vzdušju. Bila je to peta medgeneracijska tekma, ki se je odvijala pod istimi pogoji za vse igralce.
Med šahisti je sodelovalo pet osnovnošolcev, ki so si med seboj razdelili tri medalje, ostala dva pa sta dobila tolažilne nagrade.

17.08.2012 je bil v prostorih DU Šentjernej odigran turnir pikado – ženske in pikado – moški. Igralo je 7 ženskih in 7 moških ekip. Pri ženskah in moških smo imeli po tri domače ekipe, na tekmovanje pa so prišle še ekipe iz DU Škocjan, DU Semič, DU Otočec in DU Gabrje. Po pozdravnem govoru predsednika DU Šentjernej Franca Goloba, predsednika TD Pavleta Turka in župana občine Šentjernej g. Franca Hudoklina, se je odvijalo navdušeno tekmovanje.
Rezultati so bili sledeči:
Pikado – moški
1. mesto je osvojila ekipa DU Šentjernej I.
2. mesto je osvojila ekipa DU Šentjernej II.
3. mesto je osvojila ekipa DU Škocjan
Posamezno pa so osvojili:
1. mesto g. Jože Smrekar iz DU Šentjernej
2. mesto g. Feni Gazibara iz DU Semič
3. mesto g. Jože Vovk iz DU Šentjernej

Pikado – ženske
1. mesto je osvojila ekipa DU Semič
2. mesto je osvojila ekipa DU Šentjernej I.
3. mesto je osvojila ekipa DU Otočec
Posamezno pa so osvojile:
1. mesto ga. Anica Plut iz DU Semič
2. mesto ga. Silva Cigoj iz DU Šentjernej
3. mesto ga. Zvonka Žnidaršič iz DU Šentjernej

Za praznik »Jernejevo 2012« je v Šentjerneju tekmovalo 121 športnikov, od tega 41 iz DU Šentjernej. Naši športniki so osvojili 9 pokalov in 10 medalj od tega:
1. mesto   3 pokali zlata medalja 4
2. mesto   4 pokali srebrna medalja 2
3. mesto   2 pokala bronasta medalja 4
Po podelitvi občinskih pokalov in medalj s podžupanom g. Viktorjem Luzarjem, predsednikom Turističnega društva g. Pavletom Turkom, je predsednik DU Franc Golob pogostil s toplo malico in pijačo vse tekmovalce. Za dobrote, ki so jih napekle športnice in moškim, ki so prinesli vino, se iskreno zahvaljujem in želim, da bi tako sodelovanje na športnem področju in ostalih našega društva ostalo tudi v bodoče. Ne dvomim, da se to delo ne bi nadaljevalo, saj imajo športnice in športniki že kar lepo zbirko pokalov, ki so si jih priigrali z vztrajnim delom ob vsakoletnem Jernejevem, ter tudi pri društvih, s katerimi dobro sodelujemo. Vsem, ki s svojo udeležbo kakor koli prispevate za dobro in uspešno delovanje našega društva, se vam iskreno zahvaljujem in želim veliko sreče tudi v bodoče.

Tekst: Predsednik DU, Franc Golob.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .