Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

sobota, 25. avgust 2012

SOBOTNI ZABAVNI VEČER
25.08.2012

Po povorki se je dogajanje preselilo pod šotor in okolišnji prireditveni prostor. Združeno sta nastopila Šentjernejski in Vinogradniški oktet, vse obiskovalce so nagovorili domači župan Franc Hudoklin, predsednik Turističnega društva Pavle Turk in domači župnik Anton Trpin. S svojim taborom so se predstavili skavti, članice Društva kmetic Šentjernej so ponujale domače okusne dobrote. Organiziran je bil tudi srečolov, vinogradniške kleti so se predstavile na vinski cesti, obiskovalce pa so do jutranjih ur zabavi člani ansambla Nebo in Rok'N'Band. Po nekaj letih je bil na sporedu tudi ognjemet.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto. 

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

JERNEJEVA POVORKA
25.08.2012

Ena največjih prireditev Jernejevega je zagotovo velika Jernejeva povorka, v kateri se predstavijo vsa turistična, gasilska, športna in druga domača društva, pihalni orkester, veliko kočij, konjskih vpreg, kmetijske in vinogradniške mehanizacije itd. Letošnja povorka je bila v znamenju vinogradništva, saj Društvo vinogradnikov Šentjernej letos praznuje 40-letnico delovanja.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

JERNEJEV SEJEM
25.08.2012

Šentjernejska dolina je med drugim znana tudi po svojem sejmu, ki se tu odvija vsako drugo in četrto soboto v mesecu. V času Jernejevega pa se vsako leto priredi tudi nekoliko poseben Jernejev sejem, na katerem župani in podžupani domače in okoliških Občin kuhajo županov golaž, predsedniki domačih in sosednjih Turističnih društev kuhajo svoj turistično golaž. Letos so dogajanje popestrili še gostje iz pobratene Občine Svrljig iz Srbije, ki so obiskovalcem skuhali svojo tradicionalno jed belmuž.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .