Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

sobota, 22. avgust 2009

ZABAVNI VEČER
22.08.2009

Po povorki je sledil zabavni večer z ansamblom Vesele Štajerke, ki so napolnile šotor. Vse skupaj je pozdravila tudi šentjernejska trojica, župan, g. Franc Hudoklin, predsednik turističnega društva Šentjernej, g. Pavle Turk in šentjernejski župnik, g. Anton Trpin. Tudi letos je bila pripravljena vinska cesta, kjer so večje šentjernejske in okoliške kleti predstavljale svoje pridelke, tudi prodajale, predvsem pa promovirale. Letos pa so se še posebej potrudili, saj so postavili kar svoj šotor, ki pa je prišel še kako prav, ko je začelo deževati.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.POVORKA JERNEJEVO 2009
22.08.2009

Glavno dejanje Jernejevega - povorka, na kateri vsakoletno sodelujejo skoraj vsa društva občine Šentjernej, pihalni orkester občine Šentjernej, Kostanjevica, pihalni orkester Slovenskih železnic, motoristi, veliko število konj, kočij, delovnih strojev, itd.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.


JERNEJEV SEJEM IN KUHANJE ŽUPANOVEGA GOLAŽA
22.08.2009

Na "praznično" soboto se vsako leto na šentjernejskem sejmiščnem prostoru odvija tradicionalni Jernejev sejem. Tu se predstavijo mnoga društva, ki ponujajo svoje izdelke, okoliške avtohiše promovirajo svoje najnovejše jeklene konjičke, stalni sejmiščni trgovci prodajajo svoje blago, odlično pa je poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo. Motoristi so v sklopu sejma pripravili predstavitev varne vožnje pod geslom »Motoristi, vozimo varno«, kjer je lahko vsak motorist tudi poskusil najhitreje, predvsem pa varno prevoziti postavljen poligon. Območno združenje RK Novo mesto pa je v kulturnem centru Primoža Trubarja organiziralo merjenje krvnega tlaka, sladkorja in holesterola. Že tradicionalno pa so župani okoliških občin, skupaj z županom Francom Hudoklinom ter člani turističnega društva, svetniki ter drugimi zunanjimi sodelavci kuhali t.i. županov golaž. In zopet so skuhali odlično.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.


RAZGLASITEV ŠPORTNIKA, ŠPORTNICE IN ŠPORTNEGA KOLEKTIVA ZA LETO 2008
21.08.2009

Občina Šentjernej je tudi letos podelila priznanja športniku in športnemu kolektivu za leto 2008. Športnik leta 2008 je postal Jože Bučar, športni kolektiv pa športno društvo Kozorogi. Po razglasitvi je sledil še zabavni večer s skupino Victory.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.PRIJATELJSKA NOGOMETNA TEKMA MED OBRTNIKI
21.08.2009

Obrtniki občine Šentjernej so se v nogometu pomerili s prijatelji, obrtniki iz občine Trebnje. Trebanjske obrtnike je župan, Franc Hudoklin, že popoldne sprejel v novi sejni sobi v novih prostorih občine, povedal par besed nato so si obrtniki iz Trebnjega ogledali še naš novi kulturni hram potem pa so se na kratko odpravili v Groblje, na kmetijo Gregorič, kjer so si ogledali snemanje šentjernejskega venčka. Skoraj že proti večeru pa so v prijateljskem duhu odigrali še tekmo na stadion pri osnovni šoli.


Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.DAN ODPRTIH VRAT TURISTIČNE KMETIJE GREGORIČ
21.08.2009

V Grobljah Turistična kmetija Gregorič vsako leto organizira dan odprtih vrat svojega res lepo urejenega "ranča". Tu se zbere veliko število ljudi, tako ljubiteljev konj, ki so glavna dejavnost Gregoričevih, kot tudi drugih, prijateljev od blizu, od malo dlje ... Vedno je zelo dobro poskrbljeno za pijačo in jedačo, tako da nihče ne zapusti kmetije lačen, kaj šele žejen. Druženje so s svojo glasbo popestrili Zagorski fantje iz sosednje Hrvaške. Tradicionalno pa Gregoričevi organizirajo tudi izjemno zanimivo tekmovanje, ki pritegne pozornost vseh obiskovalcev, t.i. snemanje šentjernejskega venca, pri katerem morajo jahači v galopu s kopjem sneti venec.


Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto. 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .