Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

sobota, 13. avgust 2011

PREDSTAVITEV DRUŠTVA PRAŽENEGA KROMPIRJA SLOVENIJE
13.08.2011

Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi je bilo ustanovljeno z namenom, da se jed pražen krompir ohrani in ne le ohrani, da se prizna kot glavno jed in ne zgolj kot prilogo. Društvo deluje že od leta 2000 in ima svoje člane po celi Sloveniji. Tako so ob predstavitvi društva, ki je potekalo v soboto za Osnovno šolo Šentjernej, tudi v Šentjerneju pridobili nekaj novih članic in članov, s katerimi so skupaj pripravili, kaj drugega, kot pražen krompir.

Več o društvu si lahko preberete tudi na njihovi strani http://prazen.krompir.si/.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

PRIJATELJSKA NOGOMETNA TEKMA MED VINARJI SLOVENIJE IN NK TRAPCI
13.08.2011

Člani nogometnega kluba Trapci so v goste povabili Vinsko reprezentanco Slovenije. Kot so ugotovili, jih družita vsaj dve ljubezni - ljubezen do nogometa in ljubezen do dobrega vina. Na stadionu OŠ Šentjernej so odigrali prijateljsko nogometno tekmo. Tekmo si je ogledalo tudi lepo število gledalcev, pozdraviti pa sta prišla tudi dva nekdaj vrhunska slovenska oziroma jugoslovanska športnika. Sicer v svoji karieri žoge nista brcala, ampak metala, saj sta bila oba, tako Ivo Daneu, kot Borut Bassin 'Taubi', v svoji karieri vrhunska košarkarja. Po končani tekmi so se nogometaši obeh ekip, kot se za vinarje in ljubitelje vina spodobi, odpravili še v bolj znane vinske kleti po Šentjerneju.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

9. KMEČKE IGRE OBČINE ŠENTJERNEJ
13.08.2011

Turistično društvo Zvon iz Gradišča v svojem kraju že tradicionalno vsako leto prireja kmečke igre. Tam se zbere mlado in staro, nekateri zaradi iger, predvsem pa je v ospredju druženje in veselje. Igre so zanimivo zastavljene in polne smeha, saj se tekmovalci pomerijo v molži krave, v vožnji žive 'karjole' (samokolnice), pobiranju krompirja, ... Poleg iger je v Gradišču vedno poskrbljeno tudi za kulturni program. Letošnjih kmečkih iger se je udeležil tudi evropski poslanec Lojze Peterle, ki je pohvalil organiziranost in trud Gradiščanov. Po zaključku iger sta se, bolj za šalo, kot zares, v molži krave pomerila tudi g. Peterle in domači župan Hudoklin. Zmagovalec sicer ni znan, oba pa sta namolzla kar lepo količino 'mleka'. Do jutra so za zabavo, ples in dobro glasbo ob okusni hrani in dobri kapljici vina poskrbeli še Mladi Dolenjci.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .