Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

ponedeljek, 22. avgust 2011

RAZGLASITEV REZULTATOV OCENJEVANJA NAJLEPŠE KMETIJE IN VASI
22.08.2011

Vsa tri turistična društva (Vrhpolje, Gradišče in Šentjernej) so se v sodelovanju z Občino Šentjernej odločila za organizacijo ocenjevanja najlepših kmetij (domačij) in najlepše vasi v Občini Šentjernej. Ocenjevanje je potekalo nekaj dni, bilo pa je kar težavno izbrati tiste, ki so prejeli priznanja, saj so v naši občini večinoma vse kmetije lepo urejene, upoštevati pa moramo tudi pogoje, v katerih kmetija deluje; nekateri imajo prostora na pretek, nekateri so bolj omejeni z njim, itd. Pa vendar se je komisija odločila podeliti 43 priznanj za lepo urejene kmetije in 3 posebna priznanja. Posebna priznanja so prejele kmetije Gregorič iz Grobelj pri Prekopi, Trbanc iz Roj in družina Pavlič iz Orehovice.
Za najlepšo vas je priznanje prejela vas Zapuže.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

ODKRITJE SPOMINSKEGA OBELEŽJA
22.08.2011

Med vojno za samostojno Slovenijo, so se morali ljudje znajti po svoje glede večih stvari. Tudi glede orožja in municije. To so namreč skrivali na posebna mesta, v stanovanjske hiše, vikende ljudi, katerim so zaupali, za ta skrivališča pa je vedela le peščica posameznikov - dobrih prijateljev in sorodnikov.
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Dolenjska se je odločilo, da ljudi, ki so v takratnem času storili to hrabro dejanje - ponudili mesto za shrambo, nagradi s spominskih obeležjem. V šentjernejski občini imamo obeležena že dva objekta, letos pa smo dobili še tretjega, v Gorenjem Vrhpolju - zidanica v lasti g. Franca Kosa.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .