Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

petek, 19. avgust 2011

PETKOV ZABAVNI VEČER IN PODELITEV NAGRAD ZA ŠPORTNE DOSEŽKE
19.08.2011

V okviru Jernejevega se odvijajo mnoga športna tekmovanja za katera Občina Šentjernej prispeva pokale in medalje, zato so na petkov večer podelili pokale in medalje najboljšim odbojkarjem in najboljšim nogometašem.
Prehodni pokal Občine Šentjernej so si letos na nogometnih zelenicah priigrali nogometaši Športnega društva Miklavž. Pokale so prejeli tudi najboljši strelec, ekipa za fairplay, najboljši vratar, najboljši igralec, ...
Vsako leto pa se na Jernejevem podeli tudi naziv športnice oziroma športnika leta. Ta naziv je letos pripadel mladi atletinji Ini Kruljac, ki je trenutno druga najboljša na državni ravni v disciplini skoka v višino.
Občina Šentjernej je za dolgoletno uspešno delo na področju športa podelila Zlato Blovdkovo značko Stanislavu Koligarju, ki je zaslužen, da ima nogomet svoj pomen v Šentjerneju in hkrati skrbi za vzgojo mladih nogometašev.
Po razglasitvi športnih rezultatov in podelitvah nagrad je sledila zabava do jutranjih ur, obiskovalce so namreč zabavali fantje in dekleta skupine Atomik Harmonik.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

KONCERT PIHALNEGA ORKESTRA OBČINE ŠENTJERNEJ
19.08.2011

Šentjernej se zagotovo lahko pohvali tudi z vrhunskim orkestrom, ki ga premore. Pihalni orkester Občine Šentjernej namreč dosega lepe nagrade na lokalni, državni in evropski ravni.
Da pa res niso kar tako, lahko vsako leto prisluhnemo njihovim koncertom, eden od njih je tudi Jernejev. Ta se je letos odvijal pred podjetjem Iskra Pio, omenjeno podjetje pa je Pihalnemu orkestru poklonilo tudi 4000 € denarja za nakup nove opreme in splošno delovanje orkestra. Stoli so bili zasedeni, marsikoga pa ob dobri glasbi ni motilo niti stati.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

SLAVNOSTNA AKADEMIJA OB 20-LETNICI DELOVANJA PODJETJA ISKRA PIO d.o.o.
19.08.2011

V Šentjerneju imamo veliko uspešnih podjetij. Eno izmed njih je zagotovo tudi podjetje Iskra Pio, ki je nastalo pred dvajsetimi leti po razpadu takratne Iskre uporov. 
Začelo se je s 17 delavci, no, sedaj jih je v Iskri Pio zaposlenih že veliko več, imajo tudi že nekaj upokojencev. Podjetje že od samega začetka vodi direktor Andraž Rumpret. Direktor je poudaril, da brez korektnih delavcev, dobre volje in potrpežljivosti te obletnice zagotovo ne bi bilo, zato je hvaležen vsem delavcem in poslovnim partnerjem za sodelovanje. Delavcem, ki so v podjetju že od samega začetka in upokojencem je podelil tudi zahvale. Podjetju so prišli čestitati mnogi poslovni partnerji in prijatelji, čestitkam se pridružujemo tudi mi.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

OTVORITEV LOKALNE CESTE IN OSTALE INFRASTRUKTURE NA CESTI OKTOBRSKIH ŽRTEV IN OTVORITEV PRENOVLJENEGA DVORIŠČA PGD ŠENTJERNEJ
19.08.2012

V Šentjerneju so v septembru 2010 delavci glavnega izvajalca del, CGP Novo mesto in podizvajalca, Gradnje Boštanj, začeli z obnavljanjem oziroma kar novo izdelavo 880 metrov dolžine Ceste oktobrskih žrtev. Poleg novega asfalta je v obnovo vključen tudi novo zgrajeni pločnik, javna razsvetljava, prenovili so tudi vso podzemno infrastrukturo. Tako je omenjena cesta pridobila novo meteorno kanalizacijo, novo fekalno kanalizacijo s hišnimi priključki, nov vodovod z vsemi hišnimi priključki ter novo telefonsko kanalizacijo.
Danes so cesto tudi uradno predali svojemu namenu hkrati s prenovljenim dvoriščem gasilskega doma Prostovoljnega gasilskega društva Šentjernej.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

FINALE NOGOMETNEGA TURNIRJA ZA POKAL OBČINE ŠENTJERNEJ IN KOŠARKARSKI TURNIR TROJK
19.08.2011

Petkovo popoldne je bilo tudi športno obarvano. Na zelenici stadiona osnovne šole Šentjernej so namreč potekale finalne tekme nogometnega turnirja za pokal Občine Šentjernej, pod koši pa so tekmovali košarkaši v košarkarskem turnirju trojk, ki ga vsakoletno organizira Študentski klub Ptjeln.
Podelitev pokalov najboljšim nogometašem in moštvom je potekala zvečer pod šotorom.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .