Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

ponedeljek, 18. avgust 2008

DALMATINSKI ZABAVNI VEČER
17.8.2008

Zvečer pa je zadišalo po ribi in zapela je dalmatinska. V Šentjernej je namreč prišla klapa iz Rijeke, Hoteli Otočec pa so poskrbeli za izvrstno pogostitev z dalmatinskimi jedmi. Spet je bilo polno zasedeno plesišče, šotor in okolica, žur pa je trajal do zgodnjih ur.

Foto: Marijan Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način

KONJSKE DIRKE
17.8.2008

Tudi letos so v okviru Jernejevega potekale tudi konjske dirke in, sedaj že tradicionalna, dirka županov. Vreme je bilo zelo lepo, zato se je zbralo zelo veliko ljudi. Ljudje so imeli priložnost videti kvalitetno dirkanje, tudi s strani županov. Letos pa na le-teh ni slavil šentjernejski. Hitrejši je bil župan Občine Škocjan, Anton Zupet. Je pa bil župan Občine Šentjernej odličen drugi. Vsem udeležencem konjskih dirk in vsem županom iskreno čestitamo In še lep slovenski rek: Važno je sodelovati, ne zmagati!

Foto: Marijan, Andrej in Simon Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način

SREČANJE PRITRKOVALCEV
17.08.2008

Ob poldnevu so se pri farni cerkvi v Šentjerneju srečali pritrkovalci iz šentjernejske in sosednjih far. Pozdraviti jih je prišel tudi župan Občine Šentjernej in seveda župnik. Vsi so se strinjali, da petje zvonov zelo polepša praznik in da brez njih enostavno ne gre. Ponavadi pa zvonovi nekaj napovedujejo in včeraj so napovedovali Jernejev god, ki bo čez teden dni in pa malo bližji dogodek, konjske dirke na hipodromu. In slišalo se jih je tudi tja.

Foto: Andrej in Simon Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način
 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .