Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

torek, 14. avgust 2012

POHOD ZA DEDKE, BABICE IN VNUKE
14.08.2012

Društvo upokojencev Šentjernej, bolje rečeno, kar njihova članica gospa Milena Cekuta že osmo leto organizira pohod za dedke, babice in vnuke. Pohod je, kot lahko razberemo že iz samega imena pohoda, namenjen prav vsem generacijam - od najmlajših do najstarejših. Bistvo tega pohoda je namreč medgeneracijsko sodelovanje, za kar prav Društvo upokojencev s svojimi vsakoletnimi dogodki v okviru Jernejevega kar najbolje poskrbi.
Tudi letos se je tako na Javorovici zjutraj nabralo kar nekaj pohodnikov - vnukov, staršev, babic in dedkov. Kot so ugotovili, izgleda, da je bolj naporno biti dedek, saj se vsako leto pohoda udeleži več babic. Pohodnike so pozdravili tudi predsednik Društva upokojencev, podžupan Občine Šentjernej Igor Kalin in predsednik Turističnega društva Šentjernej Pavle Turk, ki se je pohodnikom za nekaj časa tudi pridružil ob hoji.
Otroci so še posebej pazili, da niso bili preglasni, da ne bi pregnali in prestrašili gorjanskih škratkov, vil in drugih prijaznih pravljičnih bitij.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski načinPRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .