Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

četrtek, 25. avgust 2011

SLAVNOSTNA SEJA OBČINSKEGA SVETA
24.08.2011

Ko goduje Sveti Jernej, praznuje tako fara, kot šentjernejska Občina. Ob tej priložnosti poteka tudi slavnostna seja občinskega sveta Občine Šentjernej, na kateri se podelijo priznanja župana in Občine najbolj prizadevnim občanom in društvom, sejo popestri tudi kulturni program, govorniki, ...
Letošnja slavnostna govornica je bila obrambna ministrica Republike Slovenije, dr. Ljubica Jelušič, ki je v svojem govoru med drugim poudarila tudi, kako pomembno je gasilstvo v naši občini, ki je eno izmed številčnejših v Sloveniji. Povedala je tudi, da je eden izmed razlogov za njen obisk naše doline tudi vojaška industrija, ki jo premoremo, saj je le-te v Sloveniji vse manj. Pohvalila je tudi gospodarsko stabilnost Občine.
Letošnji dobitniki priznanj župana Občine Šentjernej so Jožica Kastelic, Društvo kmetic Šentjernej, podjetje Iskra Pio d.o.o. in Jože Grgovič.
Občinski svet Občine Šentjernej vsako leto podeli tudi spominske plakete. Letos so jo prejeli Prostovoljno gasilsko društvo Šentjernej, PGD Orehovica in Pihalni orkester Občine Šentjernej za 110, 130 in 100 let delovanja.
Nagrado Občine Šentjernej je za izjemne dosežke na gospodarskem, kulturnem in družbenem področju prejel g. Jože Simončič.
Na letošnji slavnostni seji pa se je zgodil tudi zgodovinski dogodek za Občino. Šentjernej je namreč podpisal listino prijateljstva z Občino Svrljig iz Srbije.
Po slavnostni seji je za vse zbrane sledila še pogostitev.

Foto: Simon Hočevar - MEGAfoto.

Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE

 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .