Turistična zveza Slovenije Uradni slovenski turistični informacijski portal

sobota, 14. avgust 2010

JERNEJEV KOLESARSKI MARATON
14.08.2010

Zopet je tu avgust in z njim pestro dogajanje v okviru občinskega praznika Šentjerneja - Jernejevo. Že prejšnjo soboto se je na stadionu odvijal že kar peti dobrodelni nogometni turnir v organizaciji športnega društva Kozorogi.

To soboto pa je bil Šentjernej v znamenju kolesarstva, saj se je tu odvijal sedaj že kar tradicionalni Jernejev kolesarski maraton. Kolesarji so lahko izbirali med dvema trasama, in sicer med manjšo, manj zahtevno, dolgo 35 km in nekoliko daljšo - 60 km. Na poti je bilo poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo, saj sta bili na trasi dve postojanki, kjer so se lahko kolesarji podkrepili in hkrati malce napolnili baterije za kilometre, ki so bili še pred njimi. Tudi letos je bila udeležba, kljub malce slabšemu vremenu, kar številčna.

Na koncu maratona je sledila še zaslužena malica z glasbeno podlago Tonija Homana, udeleženci maratona pa so sodelovali še v žrebu za privlačne nagrade, glavna nagrada je bila, kot se za deželo cvička in drugih vrhunskih vin spodobi, cisterna. Nagrado je dobila tudi najštevilčnejša ekipa, itd.


Foto: Marijan in Simon Hočevar - MEGAfoto.


Celozaslonski način
PRIKAŽI VSE FOTOGRAFIJE
 


Copyright © 2008 All rights reserved. Design by Simon .